Cockpit

* User Profile

Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length

Who's Online

  • *Users: 1
  • *Guests: 46
  • *Total: 47

Author Topic: WideView on Server without scenery addons ?  (Read 735 times)

Offline brianwilliamson

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 94
  • Karma: +1/-0
  • Junior Builder
  • First Name: Brian Williamson
  • Home Location: GOLD COAST --AUSTRALIA
WideView on Server without scenery addons ?
« on: September 08, 2017, 07:56:44 PM »
I am wondering if I need to install addons for scenery such as Orbx etc. on my server computer which does not actually run scenery video but only Views: Panel Only.

I am running this server to control 3 computers for Video onto 3 Projectors which have all the addon scenery installed.

So I am assuming that the server computer with WideView would not need the extra burden of installing these scenery addons.

Perhaps someone might be able to comment that is using WideView.

Regards................Brian W.

Offline MCrevot

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
  • A320-like cockpit builder
  • First Name: Michel Crevot
  • Home Location: Pornic - France
Re: WideView on Server without scenery addons ?
« Reply #1 on: September 09, 2017, 06:21:21 AM »
Hi Brian,

i use wideview with P3DV4, but in a different configuration : my server (7700k) run P3D for the front view, and the server component of A320 fmgs.

Anyhow, if your addon contain data impacting the plane position (long, lat, alt) or its attitude (pitch, roll, yaw), i think that you must instal it on your server, because it is him witch will send position and atitude to the others FSX/P3D.

Michel
4970k, 2600k, i7 920, XP pro 64, FSX and A320 FMGS, 3 views on 3 vdp with wideview, 180 deg screen

Offline rs3tier

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 72
  • Karma: +0/-0
  • Aviation Enthusiast
  • First Name: Robert
  • Home Location: Hobart, Tasmania
Re: WideView on Server without scenery addons ?
« Reply #2 on: September 09, 2017, 06:25:13 AM »
Hi

I run a similar setup.
I always install scenery packs on the server, otherwise the taxiways and runways don't match up between server and clients.  so it could like like you are on a taxiway based on the scenery pcs, but the server might think you are on the grass!

Regards,

Offline navymustang

  • Simulation Engineer
  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 294
  • Karma: +0/-0
  • Building a 737-800 full scale cockpit
  • First Name: Jim
  • Home Location: Orlando, FL
Re: WideView on Server without scenery addons ?
« Reply #3 on: September 09, 2017, 09:09:29 AM »
rs3tier is correct - not only will ramps, taxiways etc potentially be off, you may even have elevation issues if you do not synch all PCs in your visual system.
Building a full scale 737-800 AATD for home use. Majority of hardware is from Sismo Solutions, software is Prosim under P3D. An AOPA member and LifeTime member of National Association of Flight Instructors
Please note that I am a self-employed professional cockpit builder that provides consulting to defense contractors and civilian schools and airlines.

Offline Bob Reed

  • Administrator
  • I am chained to this website!
  • *
  • Posts: 2,188
  • Karma: +10/-0
  • Bob the Builder!
  • First Name: Bob
  • Home Location: Holley, New York
Re: WideView on Server without scenery addons ?
« Reply #4 on: September 09, 2017, 01:56:43 PM »
If all you are running are panel views, you may not have to. Are you having an issue? I can not see any of the mentioned issues arising from a panel view.

Offline iwik

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 295
  • Karma: +0/-0
  • GA Jockey
  • First Name: Les
  • Home Location: Christchurch New Zealand
Re: WideView on Server without scenery addons ?
« Reply #5 on: September 09, 2017, 02:49:20 PM »
Guys,
In the manual i once read Luciano said that is best to have all pc's the same and this meant all
to have sceneries installed.
les

Offline Nat Crea

  • I may as well be Staff!
  • *
  • Posts: 544
  • Karma: +0/-0
  • 737 Builder
  • First Name: Nat
  • Home Location: Australia
Re: WideView on Server without scenery addons ?
« Reply #6 on: September 09, 2017, 10:01:03 PM »
YES you will need to install scenery/airports on your Server,
otherwise you will have elevation/runway/taxiway/ILS issues
REGARDLESS of the fact you only have a panel view on the Server.

Nat

Offline brianwilliamson

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 94
  • Karma: +1/-0
  • Junior Builder
  • First Name: Brian Williamson
  • Home Location: GOLD COAST --AUSTRALIA
Re: WideView on Server without scenery addons ?
« Reply #7 on: September 10, 2017, 02:16:13 AM »
Thank you all for chiming in on this. I just did some testing without the add-ons installed and the only fault really that I spotted was the IA aircraft that were parked in some incredible places !!

Also the taxiways would not be the same, but that really had no effect as you fly and taxi visually. Not sure about the ILS etc.

I will install them all back in, as the server in basically a blank mode and will not take any extra resources.

I guess we are always looking at ways to speed things up.

I did notice on re-installing the Server that the whole sim was a lot better.

Thanks again.................Brian W.

 

COUNTDOWN TO WF2018


WORLDFLIGHT TEAM USA

Will Depart in...

Recent Posts

Windows 7/10 updates
by RayS
[Today at 07:32:17 PM]
What have you done for your simulator today?
by Joe Lavery
[Today at 12:02:26 PM]
Beechcraft Speaker Grills
by Joe Lavery
[Today at 10:49:59 AM]
Tons of 737 OEM stuff for Sale
by XOrionFE
[January 17, 2018, 12:22:29 PM]
737-800 Arduino X-Plane Build
by jackpilot
[January 16, 2018, 07:27:12 PM]
Jeehell: The AP does not follow the lateral guidance from the FD
by emulov
[January 16, 2018, 02:58:37 PM]
Real Harrier sim, voice comms help needed
by RayS
[January 15, 2018, 07:36:17 PM]
My Generic GA Build
by fsaviator
[January 15, 2018, 12:22:39 PM]
Flight Control Pot bleedover
by brianwilliamson
[January 15, 2018, 12:48:59 AM]
SOLD, for sale: OEM cables + connectors from FWD OVHD 737 classic
by jameas
[January 14, 2018, 03:28:59 PM]
Cockpits for Sale...mine?
by blueskydriver
[January 14, 2018, 07:28:29 AM]
Mickey's Flightdeck - A Boeing 737-800 Cockpit on Youtube
by Caflyt
[January 12, 2018, 05:17:32 AM]
Projector issue advice
by fsaviator
[January 09, 2018, 11:36:18 PM]
CPFlight MIP board
by fsaviator
[January 09, 2018, 11:33:17 PM]
PFC Yokes and Pedals, B727, and B737 Cockpits For Sale
by jackpilot
[January 09, 2018, 08:30:14 PM]
Weather set problem
by BABA767
[January 09, 2018, 05:46:56 PM]
737-800 aluminium MIP backplate
by kurt-olsson
[January 09, 2018, 02:30:31 PM]
Sismo equipment suite with WideTraffic - failed Ethernet interafaces
by FredK
[January 09, 2018, 11:14:49 AM]
I want your feedback!
by archen
[January 08, 2018, 02:22:52 PM]
B767 MIP
by 737NGer
[January 07, 2018, 09:54:02 AM]
Ultimate Traffic Live across a network
by DaveA320
[January 06, 2018, 09:56:08 PM]
Boeing 737-800 MIP announciators
by 737NGer
[January 06, 2018, 10:56:11 AM]
German B738NG Homecockpit-Projekt
by MjTom
[January 06, 2018, 09:05:26 AM]
737 toe brake force
by Gallie
[January 05, 2018, 11:00:52 AM]
Online ATC
by Aerosim Solutions
[January 03, 2018, 07:22:31 PM]
Boeing 737-800 Next Generation Simulator
by jackpilot
[January 03, 2018, 07:05:41 PM]
737 Headset and intercom connections
by fsaviator
[January 03, 2018, 06:23:03 PM]
My pit now on Youtube
by Stinger2k2
[January 03, 2018, 02:30:12 PM]
Issue uploading photos with post
by fsaviator
[January 03, 2018, 06:32:36 AM]
P3D v4 and WideTraffic crashing
by gregh
[January 02, 2018, 05:51:31 PM]