Cockpitbuilders.com

CockpitBuilders.com - Main => General Discusion Board. => Topic started by: helloo on April 23, 2019, 11:25:30 AM

Title: Overhead: Where to mount interface cards?
Post by: helloo on April 23, 2019, 11:25:30 AM
I have an FDS overhead.  Where should the IBL boards and FDS SYS1 board be mounted?  Thanks. 
Title: Re: Overhead: Where to mount interface cards?
Post by: Jon Boe on April 23, 2019, 11:53:32 AM
I put them in the overhead to keep the wiring short.
Title: Re: Overhead: Where to mount interface cards?
Post by: helloo on April 23, 2019, 12:30:21 PM
I put them in the overhead to keep the wiring short.

That is my plan but there does not appear to be any particular place to attach them to.  Did you have to make your own mount to attached the boards to and then place in the overhead?  Any pics?

I do not have my cockpit shell yet so the overhead is just attached to a wood frame I made to hold it vertically while I wire it up.
Title: Re: Overhead: Where to mount interface cards?
Post by: jackpilot on April 23, 2019, 05:08:22 PM
Go and check with FDS (short Hop)
Seeing it in the flesh is better than any description.
The space between OVH and shell is limited on the 73.
I personally installed the SYS1 outside on top of the shell protected by a box.
Easy access and leaves room for other cards (relay) and wiring.
If you choose to keep it inside, you may also attach it under the shell ceiling with simple stand-offs.
Title: Re: Overhead: Where to mount interface cards?
Post by: bernard S on April 24, 2019, 09:45:11 AM
my 2 cents  i think you thinking  in single problems may I suggest think at end game for a solution and have x1 central.location for everything get yourself a server rack   from middle Atlantic products ..part number WR_37-32    roughly 1800 bucks put all your cards power supplies etc on quick dis connects everything in one central place .. you will thank me later for this tid bit cost of entry some may consider high   ease of maintence and use   priceless
Title: Re: Overhead: Where to mount interface cards?
Post by: jskibo on April 24, 2019, 09:54:54 AM
my 2 cents  i think you thinking  in single problems may I suggest think at end game for a solution and have x1 central.location for everything get yourself a server rack   from middle Atlantic products ..part number WR_37-32    roughly 1800 bucks put all your cards power supplies etc on quick dis connects everything in one central place .. you will thank me later for this tid bit cost of entry some may consider high   ease of maintence and use   priceless

If you go that route, look on craigslist and the Home Theater forums.  Got mine for $400 when I was building the last home theater.  It barely fit in an Acura MDX.
Title: Re: Overhead: Where to mount interface cards?
Post by: bernard S on April 24, 2019, 12:27:30 PM
you miss the point of this one   this server racknis not fixed position internally it pulls out and rotates .. making life easy 😁..
Title: Re: Overhead: Where to mount interface cards?
Post by: jskibo on April 24, 2019, 02:00:42 PM
Yeah exactly what I used as it was mounted under the stairs
Title: Re: Overhead: Where to mount interface cards?
Post by: blueskydriver on April 24, 2019, 03:21:41 PM
If you don't need the pull and rotate model, go to  Public Surplus com. They have all kinds of them and go for $1 each up to ? I got 10 of them for $100 total... :idiot:

John

PS That pull and rotate model is awesome though!
Title: Re: Overhead: Where to mount interface cards?
Post by: helloo on April 25, 2019, 11:46:07 PM
Thanks for the input. 

Aurora is Aurora, Colorado.  Not Canada:)
Title: Re: Overhead: Where to mount interface cards?
Post by: jackpilot on April 26, 2019, 08:53:57 AM
OOOps !
Title: Re: Overhead: Where to mount interface cards?
Post by: 757Simulator on April 27, 2019, 03:57:29 AM
Jack,

Hillary had a sale on these server racks back in 2016. We should have bought them all.  :laugh:

Mike