Cockpit

* User Profile

Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length

Who's Online

  • *Users: 0
  • *Guests: 34
  • *Total: 34

Author Topic: WideView on Server without scenery addons ?  (Read 683 times)

Offline brianwilliamson

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 89
  • Karma: +0/-0
  • Junior Builder
  • First Name: Brian Williamson
  • Home Location: GOLD COAST --AUSTRALIA
WideView on Server without scenery addons ?
« on: September 08, 2017, 07:56:44 PM »
I am wondering if I need to install addons for scenery such as Orbx etc. on my server computer which does not actually run scenery video but only Views: Panel Only.

I am running this server to control 3 computers for Video onto 3 Projectors which have all the addon scenery installed.

So I am assuming that the server computer with WideView would not need the extra burden of installing these scenery addons.

Perhaps someone might be able to comment that is using WideView.

Regards................Brian W.

Offline MCrevot

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
  • A320-like cockpit builder
  • First Name: Michel Crevot
  • Home Location: Pornic - France
Re: WideView on Server without scenery addons ?
« Reply #1 on: September 09, 2017, 06:21:21 AM »
Hi Brian,

i use wideview with P3DV4, but in a different configuration : my server (7700k) run P3D for the front view, and the server component of A320 fmgs.

Anyhow, if your addon contain data impacting the plane position (long, lat, alt) or its attitude (pitch, roll, yaw), i think that you must instal it on your server, because it is him witch will send position and atitude to the others FSX/P3D.

Michel
4970k, 2600k, i7 920, XP pro 64, FSX and A320 FMGS, 3 views on 3 vdp with wideview, 180 deg screen

Offline rs3tier

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 72
  • Karma: +0/-0
  • Aviation Enthusiast
  • First Name: Robert
  • Home Location: Hobart, Tasmania
Re: WideView on Server without scenery addons ?
« Reply #2 on: September 09, 2017, 06:25:13 AM »
Hi

I run a similar setup.
I always install scenery packs on the server, otherwise the taxiways and runways don't match up between server and clients.  so it could like like you are on a taxiway based on the scenery pcs, but the server might think you are on the grass!

Regards,

Offline navymustang

  • Simulation Engineer
  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 274
  • Karma: +0/-0
  • Building a 737-800 full scale cockpit
  • First Name: Jim
  • Home Location: Orlando, FL
Re: WideView on Server without scenery addons ?
« Reply #3 on: September 09, 2017, 09:09:29 AM »
rs3tier is correct - not only will ramps, taxiways etc potentially be off, you may even have elevation issues if you do not synch all PCs in your visual system.
Building a full scale 737-800 AATD for home use. Majority of hardware is from Sismo Solutions, software is Prosim under P3D.
Please note that I am a self-employed professional cockpit builder that provides consulting to defense contractors and civilian schools and airlines.

Offline Bob Reed

  • Administrator
  • I am chained to this website!
  • *
  • Posts: 2,181
  • Karma: +10/-0
  • Bob the Builder!
  • First Name: Bob
  • Home Location: Holley, New York
Re: WideView on Server without scenery addons ?
« Reply #4 on: September 09, 2017, 01:56:43 PM »
If all you are running are panel views, you may not have to. Are you having an issue? I can not see any of the mentioned issues arising from a panel view.

Offline iwik

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 291
  • Karma: +0/-0
  • GA Jockey
  • First Name: Les
  • Home Location: Christchurch New Zealand
Re: WideView on Server without scenery addons ?
« Reply #5 on: September 09, 2017, 02:49:20 PM »
Guys,
In the manual i once read Luciano said that is best to have all pc's the same and this meant all
to have sceneries installed.
les

Offline Nat Crea

  • I may as well be Staff!
  • *
  • Posts: 544
  • Karma: +0/-0
  • 737 Builder
  • First Name: Nat
  • Home Location: Australia
Re: WideView on Server without scenery addons ?
« Reply #6 on: September 09, 2017, 10:01:03 PM »
YES you will need to install scenery/airports on your Server,
otherwise you will have elevation/runway/taxiway/ILS issues
REGARDLESS of the fact you only have a panel view on the Server.

Nat

Offline brianwilliamson

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 89
  • Karma: +0/-0
  • Junior Builder
  • First Name: Brian Williamson
  • Home Location: GOLD COAST --AUSTRALIA
Re: WideView on Server without scenery addons ?
« Reply #7 on: September 10, 2017, 02:16:13 AM »
Thank you all for chiming in on this. I just did some testing without the add-ons installed and the only fault really that I spotted was the IA aircraft that were parked in some incredible places !!

Also the taxiways would not be the same, but that really had no effect as you fly and taxi visually. Not sure about the ILS etc.

I will install them all back in, as the server in basically a blank mode and will not take any extra resources.

I guess we are always looking at ways to speed things up.

I did notice on re-installing the Server that the whole sim was a lot better.

Thanks again.................Brian W.

 

COUNTDOWN TO WF2018


WORLDFLIGHT TEAM USA

Will Depart in...

Recent Posts

Jetmax 737 TQ for Sale
by Holclo
[Today at 03:11:42 AM]
So this thing is on it's way....
by iwik
[Today at 12:50:45 AM]
B747-400 Update - Oxygen Masks done ...
by jackpilot
[December 17, 2017, 06:48:04 PM]
Shell MIP Move
by Ed
[December 17, 2017, 06:17:47 PM]
Sismo modules shut down with P3D 4.1 and WideTraffic/WideView 64
by FredK
[December 17, 2017, 06:14:54 PM]
I want your feedback!
by Trevor Hale
[December 17, 2017, 12:59:38 PM]
CraigSim 737 update
by Caflyt
[December 17, 2017, 05:59:58 AM]
737 Document Holder
by Aerosim Solutions
[December 16, 2017, 09:30:22 PM]
My Simming Year in Review
by Aerosim Solutions
[December 16, 2017, 09:08:04 PM]
Wanted: parts of yoke
by gufau
[December 16, 2017, 04:36:13 AM]
Upgrading my PC. Will this work?
by Caflyt
[December 15, 2017, 04:23:09 PM]
737-800 Arduino X-Plane Build
by kurt-olsson
[December 15, 2017, 12:45:44 PM]
Weather set problem
by luisgordo
[December 15, 2017, 09:25:08 AM]
Mickey's Flightdeck - A Boeing 737-800 Cockpit on Youtube
by B747-400
[December 15, 2017, 06:21:29 AM]
Lian Li Purchase?
by ifeliciano
[December 15, 2017, 01:17:30 AM]
WANTED: Real 737 Dual Linked Yokes
by bernard S
[December 14, 2017, 04:23:52 PM]
Older USB CPFlight MCP for sale
by jr2mey
[December 13, 2017, 08:35:25 AM]
RAL 7011 - Paint Options
by GarethH
[December 13, 2017, 08:20:51 AM]
Sismo IRS Panel - Anyone Have One?
by blueskydriver
[December 13, 2017, 08:01:17 AM]
737 control columns Capt & FO
by Joe Lavery
[December 13, 2017, 06:14:31 AM]
Gas strut newton for elevation
by Trevor Hale
[December 11, 2017, 05:11:30 PM]
MIP Dimmer Panels
by ifeliciano
[December 11, 2017, 01:51:13 PM]
New supplier for your sim
by Fcoq
[December 11, 2017, 02:59:18 AM]
Got My Flightdeck Solutions Oxygen Panels...
by blueskydriver
[December 10, 2017, 12:35:54 AM]
737 Aft Overhead EEC Switches - Where do I get one?
by MistyBlue
[December 09, 2017, 01:53:43 PM]
P3D v3 Verus P3D V4 ?
by Bob Reed
[December 09, 2017, 09:39:42 AM]
Boeing 737-800 Next Generation Simulator
by fsaviator
[December 09, 2017, 07:59:51 AM]
PFC Jetliner Column Yoke USB -SOLD-
by blueskydriver
[December 08, 2017, 06:46:26 PM]
Interfacing BENDIX/KING KMD-150 GPS and X-Plane
by RayS
[December 07, 2017, 07:56:39 PM]
Question for those that have converted real TQs
by kurt-olsson
[December 07, 2017, 04:50:44 PM]