Cockpit

* User Profile

Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length

Who's Online

  • *Users: 4
  • *Guests: 52
  • *Total: 56

Author Topic: P3Dv4 NOT 64bit!  (Read 694 times)

Offline Bob Reed

  • Administrator
  • I am chained to this website!
  • *
  • Posts: 2,133
  • Bob the Builder!
  • First Name: Bob
  • Home Location: Holley, New York
P3Dv4 NOT 64bit!
« on: September 16, 2017, 12:29:14 AM »
64 bit program my....butt.. I just had a crash at 4.05gb of ram used....... Not the computer, P3D v4....... White screen of death!!
« Last Edit: September 16, 2017, 12:53:06 AM by Bob Reed »

Offline Nat Crea

  • I may as well be Staff!
  • *
  • Posts: 544
  • 737 Builder
  • First Name: Nat
  • Home Location: Australia
Re: P3Dv4 NOT 64bit!
« Reply #1 on: September 16, 2017, 01:28:38 AM »
LOL Really?
So the new 64bit DLL's like FSUIPC5 are fake too?  ::)

Nat
« Last Edit: September 16, 2017, 01:30:05 AM by Nat Crea »

Offline Bob Reed

  • Administrator
  • I am chained to this website!
  • *
  • Posts: 2,133
  • Bob the Builder!
  • First Name: Bob
  • Home Location: Holley, New York
Re: P3Dv4 NOT 64bit!
« Reply #2 on: September 16, 2017, 01:43:11 AM »
LOL Really?
So the new 64bit DLL's like FSUIPC5 are fake too?  ::)

Nat

Don't be an ass....... They have written a 64 bit wrapper. Oom, white screen of death. You tell me, where have we seen that before.......

Offline Garys

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 350
  • First Name: Gary
  • Home Location: Canada
Re: P3Dv4 NOT 64bit!
« Reply #3 on: September 16, 2017, 02:44:11 AM »
Sorry, the problem is on your end... not with the 64bit software. Telling Nat to not be an arse deserves an apology.
« Last Edit: September 16, 2017, 02:46:24 AM by Garys »

Offline Bob Reed

  • Administrator
  • I am chained to this website!
  • *
  • Posts: 2,133
  • Bob the Builder!
  • First Name: Bob
  • Home Location: Holley, New York
Re: P3Dv4 NOT 64bit!
« Reply #4 on: September 16, 2017, 02:55:04 AM »
Sorry, the problem is on your end... not with the 64bit software. Telling Nat to not be an arse deserves an apology.

Then he should not be one. He could have stated his opinion without being an ass... No aplogy .... I know what I saw and I know what was going on... Not on my end. Take a search on the internet, I am not the only one it happens to.

Offline Garys

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 350
  • First Name: Gary
  • Home Location: Canada
Re: P3Dv4 NOT 64bit!
« Reply #5 on: September 16, 2017, 03:04:14 AM »
And 90% of the time its caused by an addon that has been installed that doesnt have a V4 installer. Is this a clean version of V4 with no addons installed?

Offline Bob Reed

  • Administrator
  • I am chained to this website!
  • *
  • Posts: 2,133
  • Bob the Builder!
  • First Name: Bob
  • Home Location: Holley, New York
Re: P3Dv4 NOT 64bit!
« Reply #6 on: September 16, 2017, 03:05:35 AM »
And 90% of the time its caused by an addon that has been installed that doesnt have a V4 installer. Is this a clean version of V4 with no addons installed?

Stock install. Sliders set to default. And thank you  :)
« Last Edit: September 16, 2017, 03:06:15 AM by Bob Reed »

Offline Bob Reed

  • Administrator
  • I am chained to this website!
  • *
  • Posts: 2,133
  • Bob the Builder!
  • First Name: Bob
  • Home Location: Holley, New York
Re: P3Dv4 NOT 64bit!
« Reply #7 on: September 16, 2017, 03:07:49 AM »
And 90% of the time its caused by an addon that has been installed that doesnt have a V4 installer. Is this a clean version of V4 with no addons installed?

Stock install. Sliders set to default. And thank you  :)

Oh wait, I do have the 64bit Project Magenta 737-800 installed.

Offline Garys

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 350
  • First Name: Gary
  • Home Location: Canada
Re: P3Dv4 NOT 64bit!
« Reply #8 on: September 16, 2017, 03:27:03 AM »
Do you also have the V4 Hotfix installed. (Recent downloads have the hotfix already)
« Last Edit: September 16, 2017, 03:27:47 AM by Garys »

Offline Nat Crea

  • I may as well be Staff!
  • *
  • Posts: 544
  • 737 Builder
  • First Name: Nat
  • Home Location: Australia
Re: P3Dv4 NOT 64bit!
« Reply #9 on: September 16, 2017, 04:20:01 AM »
Quote
Then he should not be one. He could have stated his opinion without being an ass... No aplogy .... I know what I saw and I know what was going on... Not on my end.

Gary...I would expect no other response honestly.

Nat

Offline mgovernali

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 39
  • Aviation Enthusiast
  • First Name: mark
  • Home Location: calgary
Re: P3Dv4 NOT 64bit!
« Reply #10 on: September 16, 2017, 05:01:40 PM »
Do you also have the V4 Hotfix installed. (Recent downloads have the hotfix already)
How are you Gary!! we got get together sometimes so you can see my 2 beamer setup!! Question, did you switch to P3D-64 yet? I am waiting for you to tell  me how you like it before I take the plunge. lol!! Marco.

Offline James twomey

  • CockpitBuilder
  • *
  • Posts: 3
  • Aviation Enthusiast
  • First Name: James
  • Home Location: Port Orchard, Wa
Re: P3Dv4 NOT 64bit!
« Reply #11 on: September 16, 2017, 07:54:04 PM »
Hello Gentlemen,

So out of curiosity, after reading this post I had to try and see if I could incur the same problem.  My system is running a clean version of P3Dv4.  Using PM software on separate computers via FSUICP v5 wide client machines.  Using PM 64 bit v4 model and airfile. Oh and also I am using AS16 latest release for 64 bit P3Dv4.

Now, my first flight was from KMIA to KSEA and was run pretty well.  Then I did a quick turn from KSEA to KLAS ( without restarting the main FS computer ).  About 45 minutes into the flight, I DID get the white screen of shame. I quickly then pulled up the memory screen and saw that I had indeed exceeded 4 gig of RAM out of 16 gig available.

So what does this mean???? No clue from this guy….   But I had hoped that I would be able to operate a 737ng plane using my PM suite on client computers without a crash like we got in the other version.  Now if I keep my flight under a few hours, it seems to run just fine.  Be interesting to see how this platform develops though.

James

Offline mgovernali

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 39
  • Aviation Enthusiast
  • First Name: mark
  • Home Location: calgary
Re: P3Dv4 NOT 64bit!
« Reply #12 on: September 18, 2017, 04:18:41 PM »
What I think it means, they are going to release fixes and service packs soon. That is why I haven't switched yet. I have been in the computer service and sales industry for 30 years now, one thing I have learned for sure is, never jump into something the moment it is released. Marco

Offline Bob Reed

  • Administrator
  • I am chained to this website!
  • *
  • Posts: 2,133
  • Bob the Builder!
  • First Name: Bob
  • Home Location: Holley, New York
Re: P3Dv4 NOT 64bit!
« Reply #13 on: September 18, 2017, 04:23:40 PM »
What I think it means, they are going to release fixes and service packs soon. That is why I haven't switched yet. I have been in the computer service and sales industry for 30 years now, one thing I have learned for sure is, never jump into something the moment it is released. Marco

I too have been in the computer "field/industry" for years and I agree with what you say! I was just to a point in my sim where if I was going to switch it made sense. I am looking forward to an update. I have my own theory about what is going on but I will keep it to myself and I am sure they will fix it. Was just frustrated after a long flight to have it crash before I could land. So my suggestion is look out when on long flights.

Offline Ridgenj

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 285
  • 737NG Builder - x-plane
  • First Name: Luis
  • Home Location: New Jersey
Re: P3Dv4 NOT 64bit!
« Reply #14 on: September 21, 2017, 08:50:09 PM »
« Last Edit: September 21, 2017, 09:23:08 PM by Ridgenj »

Offline Bob Reed

  • Administrator
  • I am chained to this website!
  • *
  • Posts: 2,133
  • Bob the Builder!
  • First Name: Bob
  • Home Location: Holley, New York
Re: P3Dv4 NOT 64bit!
« Reply #15 on: September 21, 2017, 10:11:08 PM »
For those who a crash, here is the reason is the last Win10 UPDATE.

http://www.simflight.de/2017/09/19/p3d-nutzer-vorsicht-vor-microsoft-update-kb4038788/

https://www.prepar3d.com/forum/viewtopic.php?f=6312&t=126667

I am running windows 7. Did not crash today but they where 2 shorter flights. I did not get the crash often in the 32 bit version either.

 

COUNTDOWN TO WF2017


WORLDFLIGHT TEAM USA

Simulator REBUILD will begin in

Recent Posts

Minor Sim Milestone: I-1 on PilotEdge...
by RayS
[Today at 01:27:51 AM]
Correct Amber LEDs for 737 Overhead?
by jackpilot
[October 17, 2017, 05:04:28 PM]
Rob's 733 Sim
by 737NGer
[October 17, 2017, 12:41:53 PM]
737-800 Arduino X-Plane Build
by 727737Nut
[October 17, 2017, 09:39:15 AM]
Descent into NZQN (Queenstown NZ)
by tennyson
[October 17, 2017, 09:27:30 AM]
727-200 sim for sale
by blueskydriver
[October 17, 2017, 01:33:47 AM]
Post Your Pit!!!! 1000 Member Show and Tell
by Nlgravity
[October 17, 2017, 01:10:33 AM]
For Sale B737 Circuit Breaker Panels Kit...
by jackpilot
[October 16, 2017, 09:16:13 PM]
P3D v4 and WideTraffic crashing
by Trevor Hale
[October 16, 2017, 04:11:26 PM]
Boeing 737-800 Next Generation Simulator
by jackpilot
[October 16, 2017, 08:13:26 AM]
Cockpits for Sale...mine?
by blueskydriver
[October 15, 2017, 11:48:20 PM]
Bezels and Panels For Sale - B738
by hillbilly20
[October 14, 2017, 04:54:37 AM]
Side views
by Bob Reed
[October 13, 2017, 05:51:07 PM]
Cockpit Seats for Sale $700 or obo.
by blueskydriver
[October 13, 2017, 02:40:48 PM]
full working huds for sale
by navymustang
[October 13, 2017, 09:44:08 AM]
Auto Brake Panel for 30 degree rotary switches
by ifeliciano
[October 12, 2017, 01:49:50 PM]
Hi guys - new here with a question
by Blackhawk
[October 12, 2017, 01:30:29 PM]
PFC Jetliner Column Yoke USB
by AngeloC
[October 12, 2017, 10:42:38 AM]
Backlit Knobs Source?
by ifeliciano
[October 12, 2017, 10:34:12 AM]
Rotary Switch with Encoder
by Coco737
[October 12, 2017, 09:50:48 AM]
737 Landing Light Bar - Anyone know where to get one?
by XOrionFE
[October 11, 2017, 08:30:05 PM]
Lego Sets for Cockpit Items...trading?
by blueskydriver
[October 11, 2017, 03:18:29 PM]
I'm now using EUR & USD in my shop
by Bob Reed
[October 11, 2017, 11:26:53 AM]
That Annoying 400Hz Tone
by 727737Nut
[October 11, 2017, 11:02:56 AM]
Jorge from NAVCOM
by navcom
[October 11, 2017, 09:44:31 AM]
Donations for Cockpit Builders!
by blueskydriver
[October 11, 2017, 07:10:29 AM]
Boeing 737 Oxygen Mask Panels (New Product)
by blueskydriver
[October 11, 2017, 07:07:17 AM]
Am I Alive?
by Trevor Hale
[October 11, 2017, 04:47:04 AM]
wac collomatef displays
by bernard S
[October 10, 2017, 09:49:28 AM]
737 Annunciator PCB recommendations?
by ifeliciano
[October 09, 2017, 07:52:59 PM]