Cockpit

* User Profile

Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length

Who's Online

  • *Users: 0
  • *Guests: 60
  • *Total: 60

Our Discord

Author Topic: Active Sky 16 Networked to P3D V4 ?  (Read 843 times)

Offline brianwilliamson

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 118
  • Junior Builder
  • First Name: Brian Williamson
  • Home Location: GOLD COAST --AUSTRALIA
Active Sky 16 Networked to P3D V4 ?
« on: October 14, 2018, 07:52:08 PM »
I have had Active Sky 16 for some time but have not ventured to the networking side to the Sim Cockpit.

After reading the manual on networking I am a little confused as to whether it is possible to run it on my setup, which is a server running P3d V4  (with minimum view) and 3 computers running the 3 Views only via 3 projectors, as I think some of you are running similar setups.

Can anyone tell me if they have tried to run AS16 on this type of setup, as the way they describe in the manual how to do this, seems only to apply to one server and one client.

Many thanks......................Brian W.

Offline jmlohrenz

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 89
  • Aviation Enthusiast
  • First Name: Jason
  • Home Location: MN, USA
Re: Active Sky 16 Networked to P3D V4 ?
« Reply #1 on: October 21, 2018, 10:31:48 PM »
The quick answer is no.  AS will work in a networked setup for one computer.  IE running AS16 on computer 1, and your simulator on Computer 2.  Computer 1 runs the application and sends all the weather data to Computer 2.  They do not have any setup currently where it would work with multiple 'client' computers.

Offline brianwilliamson

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 118
  • Junior Builder
  • First Name: Brian Williamson
  • Home Location: GOLD COAST --AUSTRALIA
Re: Active Sky 16 Networked to P3D V4 ?
« Reply #2 on: October 22, 2018, 02:01:26 AM »
Thank you very much for the reply.

I had that suspicion that it would not do a multi screen, so that sort of fixes that idea of using AS16 !!

As  far as I am aware, that is the only program compatible with Jeehells software for the Airbus Radar.

Ok again many thanks......................Brian W.

Offline FredK

  • I may as well be Staff!
  • *
  • Posts: 506
  • 737NG Cockpit Builder
  • First Name: Fred Kurasiewicz
  • Home Location: Williamsburg, Virginia, USA
Re: Active Sky 16 Networked to P3D V4 ?
« Reply #3 on: October 22, 2018, 09:24:55 AM »
Hi Brian

I can confirm that conclusion is true.

But.....It is possible to run AS on your server,  and then run FSGRW separately for your clients only using one of the clients as the FSGRW server.

I have investigated that arrangement, and it works fine.  The downside of course is that it is one more program that you have to run. 

It is the exact same general weather information that the two programs are drawing from the local weather stations.  However if you are interested in synching specific cloud formations in your visual display with the weather scan on your ND (for example, using AS with SimA) that will not work since it is subject to each weather program's individual visual depiction of the general weather scheme.

Fred K
« Last Edit: October 22, 2018, 09:25:26 AM by FredK »
Boeing 737NG-800, Prepar3D v4.3, Sim-Avionics, WideView multi-channel (curved screen), Optoma 1080GTDarbee projectors (3), Fly Elise warping, FSGRW weather, FDS OH panels and CDUs, SimParts MIP, FDS SysBoards (OH), CPFlight MCPPro and pedestal panels, FI Gauges, PFC controls, converted motorized TQ (SIOC), Weber seats

Offline brianwilliamson

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 118
  • Junior Builder
  • First Name: Brian Williamson
  • Home Location: GOLD COAST --AUSTRALIA
Re: Active Sky 16 Networked to P3D V4 ?
« Reply #4 on: October 23, 2018, 07:46:10 PM »
Thanks Fred. It all gets complicated the more one adds to the sim and of course the more errors we can get.

I have gotten  to that stage of trying to keep it as simple as possible, without having to pull one of the computers out and work on it for a week to get things back to square one !!

So I think I will rely on using the weather settings in WideView for the time being.

Cheers.............Brian W.

Offline brianwilliamson

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 118
  • Junior Builder
  • First Name: Brian Williamson
  • Home Location: GOLD COAST --AUSTRALIA
Re: Active Sky 16 Networked to P3D V4 ?
« Reply #5 on: October 24, 2018, 12:59:36 AM »
Fred. I just set FSReal Wx Pro up on my home computer and have to say it looks exceptional on it, and simple !!

I also noted that you were running it on your sim. Just wondering how you set it up on the server/clients etc. and are you using WideView ?

Regards....Brian W.

Offline FredK

  • I may as well be Staff!
  • *
  • Posts: 506
  • 737NG Cockpit Builder
  • First Name: Fred Kurasiewicz
  • Home Location: Williamsburg, Virginia, USA
Re: Active Sky 16 Networked to P3D V4 ?
« Reply #6 on: October 24, 2018, 08:31:25 AM »
Hi Brian

I am using FS Global Real Weather (which is different from FSReal Weather Wx Pro).

FSGRW can be networked.  It is an advantage using it with WideView since weather is transferred to the clients independent of WideView via a separate "network bridge".  Thus WV operates much more smoothly since it has less data traffic to be concerned with. 

FSGRW is really a must for WideView users. I encourage you to try it.  It is not an expensive program.  Just follow the directions within the program for a network setup....easy enough to do.

Fred
Boeing 737NG-800, Prepar3D v4.3, Sim-Avionics, WideView multi-channel (curved screen), Optoma 1080GTDarbee projectors (3), Fly Elise warping, FSGRW weather, FDS OH panels and CDUs, SimParts MIP, FDS SysBoards (OH), CPFlight MCPPro and pedestal panels, FI Gauges, PFC controls, converted motorized TQ (SIOC), Weber seats

Offline navymustang

  • Simulation Engineer
  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 485
  • Building a 737-800 full scale cockpit
  • First Name: Jim
  • Home Location: KMCO
Re: Active Sky 16 Networked to P3D V4 ?
« Reply #7 on: October 24, 2018, 03:10:43 PM »
I am always so curious to the resulting quality of weather when layering in all these support programs, versus just using P3D weather.

Is it really worth it?  I fly with just P3D weather as built through the Prosim 737 IOS.
Building a full scale 737-800 AATD for home use. Majority of hardware is from Sismo Solutions, software is Prosim under P3D. An AOPA member and LifeTime member of National Association of Flight Instructors
Please note that I am a self-employed professional cockpit builder that provides consulting to defense contractors and civilian schools and airlines.

Offline brianwilliamson

  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 118
  • Junior Builder
  • First Name: Brian Williamson
  • Home Location: GOLD COAST --AUSTRALIA
Re: Active Sky 16 Networked to P3D V4 ?
« Reply #8 on: October 24, 2018, 03:38:22 PM »
Thanks Fred...........I did not realise that there was another similar program with a similar name.

Nice to have a first hand report from someone with similar setups, so we know it works ok.

Will give it a try.

..........Brian W.

Offline FredK

  • I may as well be Staff!
  • *
  • Posts: 506
  • 737NG Cockpit Builder
  • First Name: Fred Kurasiewicz
  • Home Location: Williamsburg, Virginia, USA
Re: Active Sky 16 Networked to P3D V4 ?
« Reply #9 on: October 24, 2018, 07:07:19 PM »
Hi Jim

The payware weather programs do provide extra detail concerning the types of weather formations, winds aloft, and turbulence, etc.   Some of these (but not all) will also replace the appearance textures etc....FSGRW does not.

Is it worth it you say?  As with many aspects of this hobby that is in the eye of the beholder.  What may ring one person's bell will not tinkle another's.  So only you can answer that question for yourself.  There obviously is a sizable market for them though, so there is some bell ringing going on for sure.

Independent of that FSGRW does provide a value for WideView multi-channel users since it is the only program that can be networked independent of P3D that also syncs cloud depictions across the multi-channel views perfectly.  There is a substantial performance boost doing it that way.  That is the reason that I use it.

Fred K
Boeing 737NG-800, Prepar3D v4.3, Sim-Avionics, WideView multi-channel (curved screen), Optoma 1080GTDarbee projectors (3), Fly Elise warping, FSGRW weather, FDS OH panels and CDUs, SimParts MIP, FDS SysBoards (OH), CPFlight MCPPro and pedestal panels, FI Gauges, PFC controls, converted motorized TQ (SIOC), Weber seats

Offline navymustang

  • Simulation Engineer
  • Forum GURU
  • *
  • Posts: 485
  • Building a 737-800 full scale cockpit
  • First Name: Jim
  • Home Location: KMCO
Re: Active Sky 16 Networked to P3D V4 ?
« Reply #10 on: October 24, 2018, 09:26:47 PM »
Fred, thanks for the response. Yes, I get great synch between PCs for weather just using P3D. And I guess since I am more training focused where visibility and basic cloud formations is perfectly acceptable, I'm just fine. You are so right, it is in the eye of the beholder.
Building a full scale 737-800 AATD for home use. Majority of hardware is from Sismo Solutions, software is Prosim under P3D. An AOPA member and LifeTime member of National Association of Flight Instructors
Please note that I am a self-employed professional cockpit builder that provides consulting to defense contractors and civilian schools and airlines.

 

FlightSimExpo 2019

FsExpo

COUNTDOWN TO WF2019


WORLDFLIGHT TEAM USA

Will Depart in...

Recent Posts

For Sale: Jetmax 737 TQ - Texas, USA
by MistyBlue
[Today at 02:19:22 PM]
What have you done for your simulator today?
by MistyBlue
[Today at 02:17:28 PM]
FSUIPC 5 Button Limitations
by GyverX
[February 18, 2019, 05:33:55 PM]
Operating System Blues
by Joe Lavery
[February 18, 2019, 02:47:27 PM]
Virtual FO software
by fsaviator
[February 18, 2019, 02:36:20 PM]
Join me on Vatsim Tonight
by Trevor Hale
[February 17, 2019, 01:48:52 PM]
Throttle
by 727737Nut
[February 17, 2019, 09:14:54 AM]
737 NG Throttle Levers
by mickc
[February 17, 2019, 05:02:01 AM]
For sale: A set of faceplate panel for pedestal
by mickc
[February 17, 2019, 05:01:07 AM]
FlyAB Simparts: A new supplier for your OEM needs
by Trevor Hale
[February 16, 2019, 10:51:54 PM]
B737-800 Flight Sim for sale $85,000.00
by Rob_b
[February 16, 2019, 12:47:11 AM]
PC upgrade-build-or buy advice??
by iwik
[February 15, 2019, 06:47:11 PM]
Which Processor i7 - 8700K or i7 - 9700K
by Joe Lavery
[February 15, 2019, 05:39:06 PM]
Anyone seen OEM 737-900 ER Throttle Quadrant?
by Fly_AB
[February 15, 2019, 10:32:18 AM]
For Sale: P&P Opencockpit VHF, Transponder, and ADF
by Fly_AB
[February 15, 2019, 09:08:24 AM]
737 DIY MIP For Sale
by Trevor Hale
[February 14, 2019, 11:03:35 AM]
New supplier for your sim
by Fcoq
[February 14, 2019, 12:18:44 AM]
For Sale Prosim 737 v2.03 License
by mdavenport
[February 12, 2019, 04:00:00 PM]
Complete 737-800 cockpit - moving sale
by navymustang
[February 10, 2019, 12:50:48 PM]
737-800 Arduino X-Plane Build
by kurt-olsson
[February 10, 2019, 09:31:17 AM]
Revolution Simproducts out of business?
by fsaviator
[February 09, 2019, 12:18:30 PM]
For sale: CPFlight MIP737SE
by Fly_AB
[February 08, 2019, 11:29:26 PM]
For sale: Engravity sixpack pairs --- SOLD
by Fly_AB
[February 08, 2019, 08:32:04 PM]
German B738NG Homecockpit-Projekt
by MjTom
[February 08, 2019, 08:00:54 AM]
Updating Navigraph FMC Data - Project Magenta / ProSim
by Trevor Hale
[February 08, 2019, 07:41:50 AM]
737 Demonstrator For Sale
by Trevor Hale
[February 08, 2019, 07:39:34 AM]
Looking for B737NG or A320 SIM for Home Use
by KingAviation
[February 08, 2019, 03:17:35 AM]
Zibo 737 FlightControl Dataref/Commands
by kurt-olsson
[February 05, 2019, 05:34:35 PM]
Wrong hiegth above ground when landing and P3D set for Panel Only
by FredK
[February 05, 2019, 12:58:20 AM]
Flight Control Panel A Side
by kurt-olsson
[February 04, 2019, 04:34:38 PM]